top of page

CARXOFES CONFITADES

INGREDIENTS PER A 4 GUARNICIONS

8 carxofes

abundant oli oliva suau 0'4º

4 ó 5 branques de julivert

Posa una cassola amb abundant oli i les branques de julivert al foc ben baix (per exemple si tens de l'1 al 9, posa el 3). No t'amoïnis per gastar tant d'oli, el podràs utilitzar per altres elaboracions).

Posa't uns guants d'un sol ús per pelar les carxofes o et quedaran els dits tacats.

Pela les carxofes i deixa únicament la part més tendre del cor i el tronc. Talla-les per la meitat i treu la pelussa que algunes tenen al centre. Es tracta de deixar la carxofa ben polida de manera que sigui una mossegada tendre i melosa. A mida que les vagis tallant posa-les a la cassola, el julivert evitarà que s'oxidin.

Una vegada les tinguis totes dins la cassola comprova que l'oli les cobreix totalment, si no és així afegeix més oli.

Deixa que coguin a foc molt lent durant 30 minuts aproximadament, és important que l'oli no agafi una temperatura alta perquè es fregirien en lloc de confitar-se. Passats els 30 minuts punxa una de les carxofes amb la punta d'un ganivet i comprova que estigui ben tova, si no és així deixa-les una mica més fins que quedin toves.

Un cop fetes treu-les amb molta cura per no trencar-les amb l'ajuda d'una espàtula i deixa que escorrin l'excés d'oli damunt d'una graella o escorredor.

Pots servir-les així o marcar-les lleugerament a la planxa per obtenir un color més daurat. Les de la foto estan marcades.

Sala-les amb escates de sal.

carxofes confitades i planxa.JPG
bottom of page