top of page

LONDRES

Londres és una destinació que agrada especialment als amants de les grans ciutats, tot i que no conec ningú que hi hagi estat i no li hagi agradat. Com qualsevol viatge, el vam preparar amb temps, i més encara havent de buscar restaurants aptes per a nosaltres. Algunes persones em van advertir que no tindríem problemes per menjar, ja que allà tenen un gran coneixement de la celiaquia. Nosaltres hi vam estar 5 dies i la veritat és que ens va anar molt bé tenir assenyalats en el mapa tots els restaurants, ja que segons el lloc que visitàvem podíem veure quines opcions teniem més a prop. De fet ens organitzàvem de manera que abans o després de dinar visitàvem els monuments que tenien més oferta de restaurants a prop, i deixàvem per primeres hores del matí o a mitja tarda, aquells on no hi havia res al voltant. 

Tot i que hi ha bastants hotels acreditats per l'Associació de Celíacs del Regne Unit, nosaltres vam decidir allotjar-nos a l'Hotel H10 Waterloo, i no vam poder triar millor. El recomano 100 % per diverses raons. Tot el personal és molt amable i molts parlen castellà o català, de manera que pel tema del gluten ens entenem millor. La neteja és impecable, les habitacions són còmodes i algunes amb vistes al Golden eye. Disposen de dos restaurants, un a la primera planta on serveixen l'esmorzar i el sopar, i un altre a la terrassa de la última planta on es poden demanar tapes o prendre un cocktail amb unes vistes espectaculars. Nosaltres vam sopar tres dies a l'hotel, dos al restaurant de baix i un a la terrassa, tot amb molt control de la celiaquia i de la contaminació, és clar. 

Abans de reservar l'hotel vaig contactar per preguntar el tema dels esmorzars sense gluten i ja vaig veure que ho tenien molt clar. De fet ens van dir que quan arribéssim a l'Hotel demanéssim pel cap de sala i ens poséssim d'acord amb ell pel que volguéssim esmorzar. No va haver cap problema durant els 5 dies. Ens portaven tot de dins de la cuina, els panets calents, una cistella amb magdalenes i altres dolços, etc. La veritat és que vam estar molt ben atesos. 

Molt a prop de l'Hotel i del Museu de la Guerra Imperial hi ha una pizzeria anomenada Cotto Italian que es menja molt bé i hi vam anar un parell de vegades.

Honest Burgers  és una cadena d'hamburgueseries on es mengen unes bones hamburgueses amb patates i salses aptes. N'hi ha molts per tota la ciutat, però acostumen a ser locals petits i els britànics dinen molt d'hora així que si voleu trobar lloc i no fer molta cua haureu d'anar-hi cap a dos quarts d'una. Si visiteu Camden Market en trobareu un per poder dinar.

Carluccio's és una cadena de pizzeries on també vam menjar prou bé i també hi ha moltes a la ciutat.

Una nit també vam anar a sopar a la pizzeria Bella Italia, prop de Covent Garden, que per cert la zona és molt maca de veure, tot i que vam tenir mala sort i va ploure  a bots i barrals i se'ns va acabar la passejada. 

Aquest és l'enllaç de l'Associació de Celíacs de Regne Unit.

Aquest és el Mapa de Londres amb el establiments sense gluten.

bottom of page