top of page

MADRID

Madrid és una de les meves ciutats preferides. Cada vegada que hi vaig em sento molt còmode, i és que la seva gent és amable i oberta. És possible que al viure a Barcelona m'adapti fàcilment a les grans ciutats perquè en el fons sóc molt urbanita. M'agrada el tarannà dels madrilenys amb el costum de l'aperitiu a la barra d'un bar, la tapa amb la beguda, el tracte de com si et coneguessin de tota la vida, la facilitat de conversa encara que siguis un desconegut i l'habilitat de notar el nostre accent català.

Quan hi anem sempre anem a veure a uns bons amics que viuen a les afores, en una casa amb jardí i això ens permet fer uns quants àpats a casa seva i si el temps ho permet una bona barbacoa. Les dues primeres vegades que hi vam anar no estàvem diagnosticats i òbviament no teniem restriccions, però després del diagnòstic els nostres amics van comprar una graella nova per poder fer tota la carn i el pa sense gluten sense contaminar-nos, de fet la tenen guardada per nosaltres. Ja he dit que eren bons amics..... 

Un dels llocs que no deixem de visitar sense falta és el Restaurant El Trasgu a Torrelodones, on a més a més de menjar molt bé és un lloc molt bonic i amb bones vistes. Si hi aneu a l'estiu us recomano anar-hi de nit i a la terrassa. Cal dir que no és un lloc específic sense gluten, però com que necessàriament s'ha de reservar taula, aprofiteu la trucada per a que us diguin quines opcions sense gluten i sense contaminació us poden oferir. A nosaltres ens ho van explicar perfectament i van estar molt atents, tot i que cada vegada que arribava un plat a taula sempre ens asseguràvem que fos sense gluten. El preu del compte és elevat, però estem parlant d'un restaurant de nivell i a Torrelodones, aviso perquè no tingueu sorpreses amb el compte.

Molt a prop de la Plaza Mayor (cóm m'agrada aquesta plaça!!!) trobareu Taberna la Daniela, en un carreró que va a donar a la mateixa Plaza Mayor, si hi aneu us explicaran quines coses podeu menjar però només us dic que van guanyar un premi a la millor truita de patates, i no m'estranya perquè esta molt i molt bona. No gaire lluny teniu també Taberna La Concha on podeu parar a fer un "vermouth de grifo" abans de dinar.

A la Gran Via, esta Da Nícola, una pizzeria que ofereix molts més plats que només pasta i pizza, jo vaig menjar pasta fresca farcida molt bona i unes postes d'escàndol. 

Un lloc on no es pot deixar d'anar és Lalina Bravas Tapas y Copas al barri de La latina i al costat mateix del teatre. Pràcticament tota la carta és sense gluten, molt bona qualitat, ambient i tracte.

Respecte a l'Hotel Melia Plaza España he de dir que vam triar malament, però no per l'esmorzar sinó perquè vam agafar-lo en plena Gran Via on a les 3 de la matinada hi havia tant ambient com a  les 3 de la tarda. Les habitacions donaven al carrer i no estaven prou aïllades del soroll del carrer. Les habitacions no estaven a l'alçada d'un hotel de 4 estrelles, el mobiliari un tant atrotinat, un bany petit i poc pràctic, instal.lacions bastant antigues i un vestíbul no adaptat a persones amb mobilitat reduïda o carrets de nadó ja que s'han de pujar escales carregant amb les maletes. Em consta que tenien pendents unes quantes reformes, així que potser ara les coses han millorat.

 

Amb l'esmorzar no vam tenir problemes perquè vaig trucar una setmana abans d'anar-hi i vaig parlar directament amb l'encarregat de la sala, de manera que vam pactar el que voldríem esmorzar i ens va dir que en arribar al menjador demanéssim per ell i s'ocuparia personalment del nostre esmorzar. Ens torraven el pa dins de la cuina per evitar contaminacions i ens ho portaven tot de dins de la cuina. Ens van oferir brioixeria, pa recent fornejat, embotits, mantega i melmelada. La veritat és que era abundant i el servei i l'atenció van ser impecables.

En el nostre darrer viatge a Madrid ens vam instal.lar en el Gran Hotel Attica 21 de Las Rozas, sense dubte molt més tranquil, millor atesos i l'esmorzar impecable. 

En aquest mapa hi ha moltíssims llocs més on podem menjar sense gluten.

Enllaç a l'Asociación de Celíacos de Madrid

bottom of page