PA I DERIVATS

A l'inici del diagnòstic tenim els sabors dels aliments amb gluten molt recents, sobre tot del pa. Abans de provar per primera vegada un pa sense gluten, pensem que ens acostumarem (quin remei), però en tastar-lo ens adonem de cóm trobarem a faltar la textura cruixent i el sabor del pa. Pensem que mai més podrem tornar a menjar un entrepà bo o una bona llesca de pa de pagès. Si sou recent diagnosticats, no patiu, en breu el paladar s'acostuma als sabors tot i que la memòria es capfiqui en recordar-vos com eren els d'abans. Ara per ara podeu trobar pans que són realment bons i a més a més una varietat molt extensa per poder utilitzar en cada moment el pa que us interessi. 

ÉQLIBRE van guanyar el premi al millor pa de pagès sense gluten de Catalunya 2019 amb aquest pa, el TRADICIÓ FREE (esquerra).  D'ells també podeu provar la Oleum Focaccia (dreta) i el Superfood. De TRITICUM, teniu a la dreta els panets de llavors i els de nous i panses i també els panets d'hamburguesa. Tots ells espectaculars. Val la pena visitar la seva web i veure com treballen amb farines ecològiques i tenen cura del medi ambient amb els seus envasats. El preu pot semblar elevat, però cal dir que el pes de les peces i la qualitat dels ingredients ho valen. El podeu demanar a la seva web i el rebeu a casa vostre. O podeu consultar també els seus punts de venda.

EQLIBRE.JPG
hamburguesa eqlibre.JPEG

Arttpa elabora una gama de pans sense gluten molt amplia. La seva baguetina té la mida idònia per fer un entrepà. Es ven congelat i va envasat en format individual amb bosses aptes per a forn, de manera que el protegeix de qualsevol contaminació. De textura i sabor molt bons per poder gaudir d'un entrepà. El compro a supermercats CONDIS secció congelats.

ABUELO BREAD té una gama molt amplia de bastonets de pa. Hi ha de normals, mini, de xocolata (a la dreta), de pipes, d'oliva i orenga, "regañas".  El seu sabor esta realment molt encertat i inclús els no celíacs de casa se'ls mengen perquè els troben boníssims. Em declaro molt fan d'aquesta marca. Els trobo al supermercat de El Corte Inglés.

Els picatostes de ESGIR són a més a més de bons, molt cruixents. Idonis per posar al gaspatxo o a cremes i amanides. Estan en versió natural i d'oli d'oliva. Els trobo al supermercat de El Corte Inglés.