SALSES I CONDIMENTS

Amb els condiments podem donar una volta a qualsevol plat senzill. Un pit de pollastre a la planxa no ha de ser avorrit per les persones que fan dieta per aprimar o que cuiden la seva alimentació. Si hi posem unes herbes provençals o all i julivert picat, li afegim una mica d'alegria sense necessitat d'afegir calories.

Amb les salses estem afegint calories, però de tant en tant podem utilitzar-les sense problemes sempre que siguin sense gluten és clar.

Vaig descobrir Yondu a la fira BCN Gluten Free, on el chef de l' stand em va dona a provar uns raves saltats amb Yondu. Amb aquest condiment vegetal es potencia el sabor dels aliments sense necessitat d'afegir sal. 

Una graellada de verdures amb Yondu te una gràcia diferent. A la dreta podeu veure la maionesa casolana feta amb Yondu en lloc de sal i que vaig batejar com Yondunesa. Per l'amanida de pasta ara sempre la faig així.

GEFRO va ser un altre descobriment gràcies a la fira. Especialistes en salses i brous en pols, són una excel·lent manera de donar un toc diferent a qualsevol plat. En aquestes imatges podeu veure el seu producte Salat-Würze per amanir. Barrejat amb una mica d'oli va donar un gust molt agradable a l'amanida. Val la pena visitar el seu web perquè descobrireu una gama de productes infinita i molt útil per anar d'excursió o camping, on necessitem alternatives ràpides, sense nevera i sense que pesin ni ocupin lloc.

De GEFRO em va agradar especialment el condiment Bella Italia. Amb ell vaig preparar un plat de pasta molt saborós en un moment. Una vegada cuita i escorreguda la pasta, espolsem el condiment, afegim olives negres tallades, parmesà ratllat i un rajolí d'oli d'oliva verge extra. Tingueu en compte que el condiment i el parmesà ja són prou salats, així que no li poseu sal a la pasta quan la bulliu.

GEFRO ens ofereix la salsa fosca per a carns amb l'avantatge de preparar-la en minuts. A la dreta podeu veure la salsa espanyola o demi glace feta per mi a casa, però quan vaig provar la de Gefro em va semblar una molt bona alternativa per acompanyar una carn, sobretot quan no tens temps o senzillament per anar de vacances o camping. Al ser productes deshidratats, tenen una caducitat llarga i a més a més no pesen i ocupen molt poc. Els productes només es poden adquirir a través del seu web i es reben a casa.