top of page

ALLIOLI

 

L'autèntic allioli es fa, com el seu nom indica, només amb all i oli. Amb paciència i un bon bíceps s'aconsegueix lligar ambdós ingredients. Com paciència en tinc, però no tant bíceps, les meves versions (i les de molta gent) faciliten la tasca i la veritat sigui dita també surt boníssim. He de dir que la primera vesió és molt millor que la segona, pero quan no hi ha temps o la persona no pot estar molta estona donant-li voltes a una mà de morter, la segona ens resultarà satisfactòria sobretot perquè es fa en 3 minuts.

 

Per fer-lo a mà:

 

 

 

 

 

1 rovell d'ou (importat que estigui a temperatura ambient)

3 grans d'all (millor si l'obrim de dalt a baix i li traiem el germen per evitar que ens torni)

oli d'oliva suau (0'4 º)

un polsim de sal

 

Posarem el morter damunt d'un drap de cuina doblegat per evitar que ens rellisqui i disminuir el soroll. Posem un polsim de sal i els alls tallats a trossos i anirem aixafant amb la mà de morter fins que ens quedi una textura pastosa i no quedin trossos sencers. A continuació afegim el rovell d'ou i l'integrarem bé amb l'all donant-li unes quantes voltes. És important que la direcció de les voltes que anem fent quan remenem sempre siguin en la mateixa direcció. A continuació anirem afegint oli a rajolins fins per tal que l'all i l'ou vagin absorbint i integrant l'oli que anem tirant. A partir d'aquí es va tirant oli poc a poc fins obtenir la quantitat desitjada sense parar de remenar en la mateixa direcció. L'all i oli  està ben lligat quan la mà de morter s'aguanta sola.

Per fer-lo amb batedora de braç:

 

 

1 ou sencer (a temperatura ambient)

300 ml d'oli d'oliva suau (0'4º)

un polsim de sal

3 grans d'all (millor si traiem el germen de dins)

 

 

En el pot de la batedora posem l'ou, la sal, els grans d'all i l'oli. Posem la batedora de braç dins del pot i la situem a baix de tot que toqui la base del pot. A partir d'aquí la posem en funcionament i no la movem fins que veiem que la part de baix comença a lligar, llavors ja podem anar aixecant la batedora de braç lentament i anirem veient com va lligant i espessint l'all i oli. No parem fins que estigui muntat del tot.

all i oli 2.JPEG
all i oli 1.JPEG
bottom of page