FABADA ASTURIANA

Ingredients per a 4 persones


600 gr de "fabes" asturianes de la granja

"compango" asturià sense gluten (xoriç, butifarró, lacó i cansalada)

1 ceba tallada per la meitat

2 grans d'all

safrà

sal

oli

 

El dia abans rentem les fabes en abundant aigua freda i les posem a remullar.

Per separat es posa a remull el lacó i la cansalada.

Es una cassola es posen les fabes, el compango i la resta d'ingredients i es cobreix amb aigua freda. El safrà es posa a meitat de cocció. Ho deixem a foc mig-baix.

Quan trenqui a bullir, afegim mig got d'aigua freda per "espantar" les fabes, aquesta operació la farem tres vegades durant tota la cocció. No remenarem amb cap cullera, ho farem movent la cassola amb moviments circulars per evitar que les fabes es trenquin.

Una vegada estiguin les fabes ben tovetes, ho deixarem que reposi uns 30 minuts. Mentre les fabes reposen traiem el compango de la cassola i tallem cada peça en 4 trossos per poder servir proporcionalment a cada ració.

 

POLÍTICA DE PRIVACITAT

Subscriure’s a CAP PLAT AMB BLAT és voluntari i gratuït, únicament necessito el teu nom i correu electrònic per poder-te enviar informació que consideri que pot ser del teu interès.  Les teves dades seran tractades confidencialment, no es cediran a tercers ni en faré cap altre ús que no sigui estrictament el d’enviar-te informació.

Accepta la política de privacitat abans de clicar ENVIAR. Rebràs immediatament un correu electrònic confirmant la teva subscripció. Si no el reps a la safata d'entrada és molt probable que el tinguis a correu no desitjat, per poder-lo llegir mou-lo a la safata d'entrada.

En qualsevol moment pots donar-te de baixa de la subscripció, enviant un correu electrònic a capplatambblat@gmail.com.

© 2023 by Shades of Pink. Proudly created with Wix.com