top of page

MAGDALENES TRADICIONALSIngredients per a 12 magdalenes (d'uns 6 cm de diàmetre)

1 iogurt natural 

2 mides de iogurt de sucre

3 mides de iogurt de farina sense gluten (mix schar rebosteria, mix gallo) 

mitja mida de iogurt d'oli d'oliva i gira-sol o margarina

1 sobre de llevat químic

3 ous

Batim el iogurt, els ous i el sucre fins que quedi una textura cremosa, afegim l'oli a fil i anem batint fins que s'integri, afegim la farina tamissada amb el llevat fins integrar-se completament. Posem en una placa metàlica de muffins/flams les càpsules de paper i les omplim amb la massa 3/4 parts de la seva capacitat. Afegim mitja culleradeta de sucre a sobre de cadascuna i deixem reposar a la nevera com a mínim 30 minuts. 

Prescalfem el forn a 230º i quan arribi a la temperatura posem les magdalenes i baixem la temperatura a 210º. Fornegem uns 15 minuts. Si feu servir motlles de magdalena més petits haureu de fornejar menys minuts. Ho veureu perquè el "copete" estarà format i la superfície daurada. Abans de treure-les comprovem el punt de cocció interior punxant-ne una amb un punxó metàlic. Si el punxó surt net estàn cuites per dins. Una vegada cuites és preferible deixar-les 2 minuts dins del forn amb la porta entre-oberta i després deixar-les refredar a temperatura ambient. 

El fet de posar les càpsules de paper dins dels motlles metàlics per magdalenes/flams, evita que la poca resistència del paper de les càpsules ens aplani les magdalenes impedint que es formi el copete. Cas que no disposeu d'aquests motlles metàlics ho podeu substituir per motlles de silicona i posar doble càpsula de magdalena o càpsules més resistents i gruixudes. 

bottom of page