top of page

PASTÍS DE FORMATGE DE "LA VIÑA"

Recepta Original de Santiago Rivera, propietari del restaurant "La Viña" de San Sebastián, considerada una de les 10 millors "tartas de queso" d'Espanya. La recepta original marca el doble d'ingredients per a un pastís de 2 kg i per unes 10 - 12 persones, jo he fet la meitat i he canviat la farina de blat per maicena.

INGREDIENTS PER A 6 RACIONS (en motlle d'uns 20 cm)

500 gr de formatge crema sense gluten

3 ous

200 gr de sucre

20 gr de maicena

250 ml de nata per muntar

Pre-escalfem el forn a 200 º.

Preparem el motlle i li posem un paper de forn ben humit per facilitar el desemmotllat.

Posem tots els ingredients en un bol i els barregem enèrgicament amb les varilles o bé amb la batedora de braç o una batedora elèctrica fins que estigui tot ben integrat i sense grumolls.

Aboquem la barreja al motlle i quan el forn estigui calent ho posem a dins i a la part de baix del forn (jo l'he posat a la segona començant per baix).

Ho deixem coure uns 45 minuts i passat aquest temps el punxem amb un punxó per veure si està cuit pel centre. Si el punxó surt tacat el deixem uns minuts més i tornem a comprovar. Quan el punxó surti net vol dir que ja està cuit però el deixarem uns 10 -15 minuts amb el forn apagat i amb la porta entre oberta. Amb aquest temps i temperatura de fornejat quedarà molt cremós per dins, però si t'agrada més cuallada pots fornejar a 180º durant 50 minuts i després 30 minuts més a 150º. Sempre comprova la cocció interior. Després deixem refredar completament dins del motlle, unes 4 ó 5 hores. Es pot guardar a la nevera un cop fred d'un dia per l'altra. 

TARTA_QUESO_LA_VIÑA.JPG
bottom of page