PATATES REJILLA

INGREDIENTS per a 4 guarnicions

4 patates (busqueu les patates més velles per fregir)
1 litre d'oli suau 0'4º
sal
Imprescindible Mandolina amb posició "rejilla" i fulla ondulada.


Pelem i rentem les patates.

Posem la mandolina a la posició # (rejilla) i la fulla de tall en posició ondulada. Anem tallant les patates intercalant un tall normal i el següent tall haurem de girar la patata 90º a la dreta, i el següent una altra vegada normal i un altre tall a 90º a la dreta. Amb això aconseguim que es formi la forma foradada de la patata (a excepció del primer tall que serà ondulat).

Les deixem una estona (uns 20 - 30 minuts) en un bol amb aigua per tal que perdin tot el midó i ens quedin més cruixents a l'hora de fregir-les.

Passat aquest temps, les posem en un colador i amb paciència les assequem amb paper absorbent, i les salem.

Posem un cassó o una olla al foc amb un litre d'oli.

Quan l'oli sigui calent, les introduïm d'una en una i no en farem gaires a l'hora. D'aquesta manera evitarem que les patates s'enganxin entre elles i ens quedin toves. Volem obtenir una patata cruixent.

A mida que estiguin fetes, les traurem de l'oli amb una aranya i les posarem un moment damunt de paper de cuina per extreure'n l'excés d'oli, i les anirem passant a un plat.

POLÍTICA DE PRIVACITAT

Subscriure’s a CAP PLAT AMB BLAT és voluntari i gratuït, únicament necessito el teu nom i correu electrònic per poder-te enviar informació que consideri que pot ser del teu interès.  Les teves dades seran tractades confidencialment, no es cediran a tercers ni en faré cap altre ús que no sigui estrictament el d’enviar-te informació.

Accepta la política de privacitat abans de clicar ENVIAR. Rebràs immediatament un correu electrònic confirmant la teva subscripció. Si no el reps a la safata d'entrada és molt probable que el tinguis a correu no desitjat, per poder-lo llegir mou-lo a la safata d'entrada.

En qualsevol moment pots donar-te de baixa de la subscripció, enviant un correu electrònic a capplatambblat@gmail.com.

© 2023 by Shades of Pink. Proudly created with Wix.com