top of page

XURROS

Ingredients per a 16 xurros aproximadament


100 gr de farina panificable sense gluten (hacendado)

150 gr d'aigua

un polsim de sal (molt poca)

1 culleradeta de postre rasa de llevat royal sense gluten

1 litre d'oli de gira-sol

sucre per tirar pel damunt.

 

 

Posem l'aigua en un cassó al foc, quan comenci a bullir retirem del foc i tirem la farina juntament amb el llevat i barregem ràpidament i amb força perquè quedi una massa homogènia i sense grumolls. Costa bastant de barrejar, si fos necessari afegir una miqueta d'aigua.

 

Quan ja tenim la massa preparada la posem dins de la xurrera o màniga pastissera i que reposi uns minuts.

 

Mentre la massa reposa, posem un cassó a foc fort amb l'oli de gira-sol. Quan estigui calent,  baixem una mica la intensitat del foc i anem tirant la massa de la xurrera i els deixem que daurin bé abans de donar la volta. Quan ja estan daurats per ambdues bandes els posem damunt de paper absorbent i els passem a un plat i tirem sucre per sobre.

 

La intensitat del foc l'haurem de controlar bé ja que si els deixem tota l'estona a foc molt fort, se'ns dauraran de fora i quedaran crus per dins. Si la intensitat del foc és massa baixa ens absorbiran molt oli i ens quedaran uns xurros oliosos en excés.

 

La meva recomanació és fer-ne un i quan ja estigui fet obrir-lo per comprovar si ha quedat cuit per dins, d'aquesta manera controlarem millor la intensitat del foc.

 

És interessant fer-los just abans de menjar-los perquè si els fem molta estona abans se'ns quedaran tous.

xurros.JPEG
bottom of page