top of page

PASTÍS TRES XOCOLATES

Teniu dues elaboracions, per fer amb Thermomix o tradicional

Per fer la mateixa decoració visita la secció BÀSICS DE PASTISSERIA - ENCENALLS DE XOCOLATA o prem 

Podeu fer tantes capes com volgueu i combinar les xocolates com més us agradin. Només heu de tenir en compte l'alçada del motlle. Cas que volgueu fer formats individuals, queda molt vistós presentat en un got recte i ample tipus whisky.

Ingredients per un pastís per 8 persones


300 gr de galetes maria sense gluten

80 gr de mantega

200 gr de xocolata blanca sense gluten

200 gr de xocolata amb llet sense gluten

200 gr de xocolata negra sense gluten

750 gr de nata per muntar

750 gr de llet

3 sobres de quallada en pols sense gluten

 

El motlle ha de ser desmotllable. El que he utilitzat és rectangular de 28 x 18 cm i 7 cm d'alçada.  Amb aquesta mida queda exacte tal com veureu a la foto.

 

ELABORACIÓ AMB THERMOMIX

 

Poseu les galetes al got i tritureu 15 segons, Velocitat 8. Baixeu les restes de galeta cap al fons del got i afegiu la mantega, barregeu 3 minuts, 50 º, velocitat 3. Aboqueu la barreja al motlle i esteneu per tota la base pressionant amb una pala o cullera per que quedi ben compacta. Reserveu a la nevera.

 

Sense rentar el got, poseu el xocolata blanc a trossos, 250 gr de nata, 250 gr de llet i un sobre de quallada en pols. Programeu 7 minuts, 90º, velocitat 5. Aboqueu el contingut damunt la base de galeta amb l'ajuda d'una cullera per evitar que se us barregin ambdues coses. Reserveu a la nevera.

 

Torneu a repetir la mateixa operació amb la xocolata amb llet. Abans d'abocar-la al motlle, ratlleu suaument amb una forquilla la base de xocolata blanca, això ajudarà que les capes de les xocolates no rellisquin entre elles i quedin fixades. Un cop abocada la xocolata amb llet torneu a reservar a la nevera.

 

Feu el mateix procediment amb la xocolata negra i recordeu ratllar amb la forquilla la capa que ja està freda abans d'abocar la barreja calenta.

 

Deixeu a la nevera mínim 6 hores abans de desemmotllar.

 

ELABORACIÓ TRADICIONAL


Triturem les galetes amb la mantega fosa i barregem bé. Ho posem a la base del motlle de manera que ens quedi ben compacte i reserveu a la nevera.

 

Escalfeu en un cassó 250 gr de nata i 250 gr de llet, i quan estigui calenta foneu la xocolata blanca en aquesta preparació i afegiu 1 sobre de quallada, remeneu bé, al menys durant 5 minuts, fins obtenir una barreja homogènia. Aboqueu aquesta barreja sobre la base de galeta amb l'ajuda d'una cullera, de manera que bolqueu la barreja sobre la cullera i això evitarà que se us barregi amb la galeta. Poseu immediatament a la nevera per accelerar el quallat.

 

Seguiu les mateixes instruccions (nata+llet+xocolata+quallada) per a preparar les dues capes restants amb les xocolates amb llet i negra.

 

Abans d'abocar la següent capa de xocolata al motlle, ratlleu lleugerament amb una forquilla la base de la xocolata que hem deixat refredar a la nevera per tal que les capes s'agafin entre sí i no ens rellisquin al treure el pastís del motlle.

 

Feu altre cop el mateix pas amb la última xocolata que us queda (nata+llet+xocolata+quallada) i recordeu ratllar la capa que ja està freda abans d'abocar la nova barreja calenta.

 

Deixeu refredar un mínim de 6 hores abans de desemmotllar.

pastis 3 xocolates.JPEG
bottom of page