COCCIÓ DE LA PASTA

Aboques la pasta directament al colador quan ja està cuita? ERROR

Tires oli a la pasta quan bull perquè no s'enganxi?  ERROR

Refredes la pasta amb aigua freda? ERROR

Segurament estaràs pensant que encara que has comès aquests errors fins ara, a tu la pasta et queda bé. I sí, segurament ja t'estigui bé fer-ho així, però jo et suggereixo fer-ho de la següent manera. Prova i compara.

1.- Escull un recipient gran per tal que la pasta bulli lliurement, si ho fas en un petit la pasta s'enganxa amb més facilitat.

2.- Posa 100 gr de pasta per persona.

3.- Posa 1 litre d'aigua per cada 100 gr de pasta.

 

4.- Posa la sal quan l'aigua bulli, si la poses amb l'aigua freda, tardarà més a bullir. La proporció de sal és una cullerada rasa (uns 10 gr) de sal per cada litre d'aigua.

5.- Aboca la pasta a l'aigua bullint, remena-la i compta exactament els minuts que et posa el fabricant (sempre ho posa al paquet). Remena un parell o tres de vegades mentre dura la cocció.

6.- Quan hagi passat aquest temps, cola la pasta traient-la amb una espàtula i deixa-la en un colador, però no l'aboquis mai amb la seva aigua a un colador, perquè estàs abocant tot el midó que ha deixat anar a l'aigua i això farà que la pasta et quedi més pastosa.

7.- No la passis per aigua. No és necessari i només aconseguiràs refredar-la i treure el punt de sal.

8.- No li posis oli ni a l'aigua de cocció ni a l'escórrer-la, això només farà que la salsa que li posis no penetri dins la pasta.

9.- Si has de deixar la pasta preparada per menjar-la més tard o a l'endemà, sí que pots posar una mica d'oli quan ja hagis colat la pasta.

POLÍTICA DE PRIVACITAT

Subscriure’s a CAP PLAT AMB BLAT és voluntari i gratuït, únicament necessito el teu nom i correu electrònic per poder-te enviar informació que consideri que pot ser del teu interès.  Les teves dades seran tractades confidencialment, no es cediran a tercers ni en faré cap altre ús que no sigui estrictament el d’enviar-te informació.

Accepta la política de privacitat abans de clicar ENVIAR. Rebràs immediatament un correu electrònic confirmant la teva subscripció. Si no el reps a la safata d'entrada és molt probable que el tinguis a correu no desitjat, per poder-lo llegir mou-lo a la safata d'entrada.

En qualsevol moment pots donar-te de baixa de la subscripció, enviant un correu electrònic a capplatambblat@gmail.com.

© 2023 by Shades of Pink. Proudly created with Wix.com