top of page

PA DE POBLE

Ingredients

400 ml d'aigua molt freda
200 gr de farina de blat sarraí sense gluten
200 gr de midó de blat sense gluten
100 gr de farina Rustic Pan o Brot de Schar
10 gr de psyllium
5 gr de llevat de forner
6 gr de xantana
6 gr de sal
10 gr  de mel


Amassa tots els ingredients junts amb la pastadora o amb un robot de cuina. Quedarà una massa molt líquida.

Agafa un recipient allargat que hi càpiga a la nevera i posa film transparent a la base de manera que et sobri suficient film a banda i banda per poder-ho tapar després.

Aboca la barreja dins del recipient i tapa'l amb el film que has deixat a cada banda.

Deixa el recipient a la nevera un mínim de 12 hores (aquest ha estat 22 hores).

Posa paper de forn a la placa del forn i aboca-hi la massa. Agafa un extrem de la massa i estira amb les mans lleugerament cap a fora i fes-li un plec sobre sí mateixa. Fes el mateix amb els tres extrems restants. Deixa reposar 45 minuts a temperatura ambient. Si et costa manipular la massa perquè és molt enganxosa pots mullar-te les mans amb aigua.

Repeteix la mateixa operació i dona una mica la forma de pa. Torna a reposar 45 minuts.

Preescalfa el forn a 230 º

Posa un recipient fons a la part de baix del forn (on hi hauràs de posar aigua quan el forn estigui calent i quan hagis posat el pa). Tingues preparada una gerra o cassó amb 1 litre d'aigua.

Quan el forn estigui a 230 º, posa la safata del pa i aboca l'aigua al recipient que has deixat a la part de baix del forn. Ves amb cura de no cremar-te, farà molt vapor i hauràs de tancar ràpidament la porta. Si et fa por fer aquest procediment pots substituir-lo per polvoritzar el pa amb aigua un parell o tres de vegades durant la seva cocció.

Deixa coure uns 45 minuts. Passat aquest temps, agafa el pa amb l'ajuda d'una manyopla i pica la seva base amb els nusos de les mans. Si sona a buit vol dir que tens el pa cuit per dins, si no sona buit, deixa'l uns minuts més.

Pots deixar-lo 10 o 15 minuts amb el forn apagat.

Treu-lo i deixa'l refredar damunt d'una reixeta.

PA POBLE TALLAT.JPEG
bottom of page