PA DE POBLE

Ingredients

400 ml d'aigua molt freda
200 gr de farina de blat sarraí sense gluten
200 gr de midó de blat sense gluten
100 gr de farina Rustic Pan o Brot de Schar
10 gr de psyllium
5 gr de llevat de forner
6 gr de xantana
6 gr de sal
10 gr  de mel


Amassa tots els ingredients junts amb la pastadora o amb un robot de cuina. Quedarà una massa molt líquida.

Agafa un recipient allargat que hi càpiga a la nevera i posa film transparent a la base de manera que et sobri suficient film a banda i banda per poder-ho tapar després.

Aboca la barreja dins del recipient i tapa'l amb el film que has deixat a cada banda.

Deixa el recipient a la nevera un mínim de 12 hores (aquest ha estat 22 hores).

Posa paper de forn a la placa del forn i aboca-hi la massa. Agafa un extrem de la massa i estira amb les mans lleugerament cap a fora i fes-li un plec sobre sí mateixa. Fes el mateix amb els tres extrems restants. Deixa reposar 45 minuts a temperatura ambient. Si et costa manipular la massa perquè és molt enganxosa pots mullar-te les mans amb aigua.

Repeteix la mateixa operació i dona una mica la forma de pa. Torna a reposar 45 minuts.

Preescalfa el forn a 230 º

Posa un recipient fons a la part de baix del forn (on hi hauràs de posar aigua quan el forn estigui calent i quan hagis posat el pa). Tingues preparada una gerra o cassó amb 1 litre d'aigua.

Quan el forn estigui a 230 º, posa la safata del pa i aboca l'aigua al recipient que has deixat a la part de baix del forn. Ves amb cura de no cremar-te, farà molt vapor i hauràs de tancar ràpidament la porta. Si et fa por fer aquest procediment pots substituir-lo per polvoritzar el pa amb aigua un parell o tres de vegades durant la seva cocció.

Deixa coure uns 45 minuts. Passat aquest temps, agafa el pa amb l'ajuda d'una manyopla i pica la seva base amb els nusos de les mans. Si sona a buit vol dir que tens el pa cuit per dins, si no sona buit, deixa'l uns minuts més.

Pots deixar-lo 10 o 15 minuts amb el forn apagat.

Treu-lo i deixa'l refredar damunt d'una reixeta.

POLÍTICA DE PRIVACITAT

Subscriure’s a CAP PLAT AMB BLAT és voluntari i gratuït, únicament necessito el teu nom i correu electrònic per poder-te enviar informació que consideri que pot ser del teu interès.  Les teves dades seran tractades confidencialment, no es cediran a tercers ni en faré cap altre ús que no sigui estrictament el d’enviar-te informació.

Accepta la política de privacitat abans de clicar ENVIAR. Rebràs immediatament un correu electrònic confirmant la teva subscripció. Si no el reps a la safata d'entrada és molt probable que el tinguis a correu no desitjat, per poder-lo llegir mou-lo a la safata d'entrada.

En qualsevol moment pots donar-te de baixa de la subscripció, enviant un correu electrònic a capplatambblat@gmail.com.

© 2023 by Shades of Pink. Proudly created with Wix.com